Old Faithful

2 augustus 2013 - Cloverdale, Verenigde Staten

2 augustus 2013
Voordat we San Francisco gaan verlaten rijden we eerst nog even naar down town. San Francisco is al in veel films gebruikt vanwege de straten welke erg steil zijn. Er is echter één weg welke te steil was voor een weg recht naar beneden. Deze straat heet Lombard Street. De oplossing, haarspeldbochten. Lijkt minder leuk dan dat het is want de straat is ook redelijk smal. Hierdoor loopt eigenlijk de ene haarspeldbocht over in de andere. De weg is een toeristenattractie geworden en gelukkig nog open. Na wat zoekwerk hebben we hem gevonden en staan we ook aan de hoge kant van de éénrichtingsweg. Het was een kort maar krachtig ritje wat we maar weer gedaan hebben. We hebben in ieder geval erg gelachen en Steijn vond het ook prachtig. Doordat het allemaal erg schuin loopt kon hij prima meekijken vanaf de achterbank.

We rijden langzaam de stad uit en zien in de verte de Golden Gate Bridge al staan. Met de hoogste punten van de brug in de wolken is het wel een plaatje. We komen dichterbij en zien een bord dat we wel door het tolhokje moeten maar er geen tol betaald hoeft te worden. Het is ons niet duidelijk of dit tegenwoordig altijd het geval is maar we zijn er blij mee. Het ritje over de brug is eigenlijk niet heel anders dan een gewone brug. We rijden de stad uit met als doel voor vandaag de Old Faithful geiser.

Er zijn in de Verenigde Staten nog 3 Old Faithful geisers te vinden. Wij zoeken en vinden er vrij eenvoudig één. Bij de ingang staat aangegeven dat picknicken bij de geiser geen enkel probleem is. Hier maken we dan ook dankbaar gebruik van. Met een tas vol lunchproducten, gaan we naar binnen. De toegangsprijs is redelijk hoog te noemen aangezien er (nog) niet veel meer is dan alleen de geiser. Heb je die zien spuiten en kom je buiten lunchtijd, dan ben je aardig snel klaar. Wij daarentegen kwamen precies op het juiste moment. In de schaduw aan een picknicktafel met een heerlijk broodje kaas, jam of pindakaas, een plastic bekertje, uit een hotel, met melk en uitzicht op een best regelmatig spuitende geiser. Terwijl Rudi na de lunch nog wat foto's maakt besluiten Steijn en Annemarie om nog even bij de geiten welke er worden gehouden te gaan kijken.

Na de geiser was het idee om in hetzelfde dorp een Best Western te pakken. We hadden hem vrij snel gevonden maar de prijs was ongeveer 4 keer zo hoog dan wat we tot nog toe gewend zijn en dat viel ons een beetje tegen. We hebben nog drie hotels geprobeerd in de omgeving maar allemaal zaten ze rond dit bedrag. Omdat het nog redelijk vroeg in de middag was hebben we besloten niet met deze prijzen akkoord te gaan en het verderop te proberen. Terwijl we verder rijden komen we de één na de andere wijngaard en bijpassende villa tegen. Het is duidelijk dat we in het dure Californische wijngebied zitten. Overal wijnproeverijen en dure hotels. Uiteindelijk komen we uit in het dorpje Cloverdale. Hier kunnen we voor een normale prijs terecht in een Best Western. Het geluk is dat er ook nog een zwembad is. Ondanks de waarschuwing van twee mensen in het zwembad welke aangaven dat het water best fris is, springen Rudi en Steijn er gewoon in. De twee hotelgasten vonden ons beide wel bikkels. Wij zijn echter van mening dat deze mensen veel meer te lijden hebben gehad dan wij. Wij waren er ten slotte met een paar seconden doorheen.

Het wordt een beetje saai maar Rudi en Annemarie leggen de kinderen op bed en spelen een spel backgammon aan de enige beschikbare tafel naast het zwembad. Rudi verliest drie potjes. Deze buiten de kamer koffie drinken en spelletjes spelen traditie, is eigenlijk ontstaan omdat de kinderen dan sneller gaan slapen. Wanneer wij in de kamer blijven is vooral Steijn nogal moeilijk in slaap te krijgen.

1. Zus en zo:
    9 augustus 2013
    Gallo white zinfandel is een heerlijke rosé uit..... californie! Lekker! Misschien kom je langs die wijngaard? Zoja, nog plek over in de koffers? hahaha
  2. Zus en zo:
    Modesto, californie ;)
  3. Bryan, leonie en bobby:
    9 augustus 2013
    Vast erg mooi om zo'n geiser te zien! Ben ook erg benieuwd naar de foto's!
  4. Hans & Marianne:
    9 augustus 2013
    Zijn benieuwd om de verhalen persoonlijk te horen en dat duurt niet lang meer!!! XXXjes
  5. Freerk en irene:
    9 augustus 2013
    hoii, erg leuk allemaal wat jullie meemaken.vind die verhalen
    erg leuk en intersant. groetjes. de buurman freerk en buurvrouw iene doe een knuffel van ons aan de kids.
  6. Hans & Marianne:
    10 augustus 2013
    Hallo kids,
    Nog veel plezier de komende dagen.
    Dit is onze laatste Hollandse reactie.
    Tot gauw !!!!